tomodachi to, watashi no story~ kami suka, kami bahagia, kami gembira..

18 December 2010

sekian lame~

Assalamualaikum kawan2. How's ur doing?? huhuu..sekian lame aku tak memblogging, ari nie aku kembali memblogging.. ihihiii. maklumla.. cuti2 ni mestyla kene tlg parents. huahuhaaaa.. ibu aku br bukak kedai. kedai ape? hehe. kedai kuih tradisional jek. like kuih bahulu, kuih bakar and macam2 lagi la (kalu raye boleleh tempah). tu yg aku duk cbuk jage kedai.tde mase nak on9. pagi(tdela pg sgt) dlm kul 10a.m,aku g kedai. buat adunan kuih bahulu n kuih bakar.. then bakar kat kedai jek. dah siap bakar, fuhhhh!!! waktu yg pling aku ta suke.. npe ek? hehe.. yela.. aku nei kn rajin cket (rajin ke???).. so,bile da tde keje nak buat,ape lagi aku duk temenung jela..aduiyaii!!! bapak gile boring.. mak oii!! tolong!!!! aku boring.. hahahaa... bile dah tde bnde nak buat,borak2 jela ngan ibu.. antare bnde yang salu kami sembang :-

ibu : yong (name pggln kt umah), bile na buat blog tuk ibu??
aku: blog ape?? buat la sndr.(smbl tersengih2.sbnrnye fhm)
ibu: eee.. blog nak promosi kuih ibu la.. (muke geram)
aku: laaa.. buat jela. bukan susah pown
ibu: ta reti ibu de. ko dah jnji nak buatkan ari tu. ( ibu aku nei mmg egt klau org jnji. jnji dye ta pena egt)
aku: haishh!! bile mase plak nak buat.. bz nei. da la internet kat umah tbley gune( wifi rosak.intrnet di block oleh ayh)
ibu: ckp je lebih..
aku: nanti k.yong buatla bu..(walupown senanye ta reti sgt wat blog)
ibu: heh!! nnti nak on fb la.. nak promosi kuih (monolog)
aku: (sengih je) =)

haaa.. tu la topik yg plg salu kami smbangkan.. FYI, ibu aku 2 bute IT cket. hiks!! ltih kami ajar dye.. tp ttap ta reti2 gak.. ta mcm ayh aku, everything dy taw sal IT nei..heheee.. kesian kn ibu aku 2.. tggu jela bu.. nnti k.yong buatkan   blog kuih ibu 2 kay!

*p/s: pd kwn2 yang nak tempah kuih raye, bolehlah tempah kat ibu saye.. (cas penghantaran dikenakan mengikut jarak) hehehee...

2 jela kot yang aku nak cite stlh sekian lame tak bercerita.. (better tayah cite coz sume cite ta bez. ta reti la na memblogging nei.. ngeee~ )

xxchocxx

3 comments:

  1. mehh aku tlgg buatkn blogg utk ibu. hee~

    ReplyDelete
  2. uden: kalau na ckp cm2 jek bek tyh.. eleyh! cntct2 la sy nei ha..

    yana: buatkan la.. uhuu..

    ReplyDelete